Защо YouTube каналът е важен за бизнеса?

Много бизнеси пренебрегват ютуб канала, защото изисква създаване на видеа, процес, който изисква повече време.
Но все повече хора предпочитат да гледат видеа, отколкото да четат статии.
Може би си мислиш, че можеш да промотираш само във фейсбук, но след като промотираш във фейсбук, хората ще те потърсят в гугъл и в ютуб, за да видят дали има повече за теб, дали има повече видеа от теб. И когато не намерят информация, те няма да се почувстват готови да купят от теб.
Но ако ти имаш видеа в ютуб канала си, те ще гледат твоите видеа и ще изградят връзка с теб и най-вероятно ще си купят, защото в описанието на всяко видео ти ще поставиш линк към твоята ЛС и от там, потенциалните ти клиенти ще поставят имейла си и ще се присъединят към твоя имейл лист.
Така, че ти трябва да имаш ютуб канал да може когато хората попаднат в твоята фуния и те потърсят в ютуб, да гледат твоите видеа  за да изградят връзка с теб и да се почувстват готови да купят от теб.
Ти ще си разпознат като авторитетен човек в индустрията ти. Много хора стават известни директно от ютуб.
Разбира се можеш да достигаш до нови потенциални клиенти и само с фейсбук, но ако изградиш голям ютуб канал и станеш авторитетен ще има повече възможности за теб.
Когато хората те знаят в ютуб и са те виждали, ти имаш повече възможности и много повече хора ще се свързват с теб.
В най скоро време 80% от трафика в интернет ще се състои от видео. Все по-малко хора четат статии и все повече гледат видео.
Много нови хора директно влизат в ютуб и ще намират видеата ти чрез търсачкака в канала.
Трябва да отделиш време и да създадеш видеа, които дават стойност на хората.
Добрата новина е , че след като създадеш нещо то си остава в интернет и тепърва привлича потенциални клиенти.
Например ако създадеш видео и го качиш в ютуб канала си, видеото продължава да работи за теб, защото ти си поставил линк на ЛС в описанието на видеото и то автоматично събира имейли за твоя имейл лист.
И сега когато хората влизат в моя ютуб канал гледат видеа, които съм създала преди години. И ги гледат  и коментират, че е много полезно и благодарят.
Веднъж като създадеш видеа в ютуб канала те започват да работят за теб на автопилот.
Всяко едно видео, което направиш ще ти носи резултати дългосрочно.
Много малко хора в България изграждат ютуб канал и ти трябва да грабнеш тази възможност, за да започнеш да достигаш до нови потенциални клиенти и да увеличиш продажбите.
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 6 месеца? Кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен!

Вашият коментар