Органичен маркетинг във фейсбук: Какво работи през 2022 г

Виждате спад във вашите органични показатели във Facebook? Търсите нови начини да подобрите своя неплатен Facebook маркетинг?
В тази статия открийте седем органични техники, които работят на най-голямата социална платформа в света.

Защо органичният маркетинг във Facebook все още е важен?

Изглежда, че много търговци и марки са лишени от права от свиващия се органичен обхват, с който Facebook става известен. Но преди да започнете да мислите, че Facebook е преминал изцяло към платена реклама, важно е да запомните какво е Facebook.
Facebook все още, дори след повече от 15 години, е най-голямата социална мрежа в света. С повече от 2 милиарда активни потребители, много от които са лоялни, обичайни потребители, които влизат всеки ден, за да прекарват време в платформата.
Без значение коя е вашата аудитория, все още има голям шанс да достигнете до тях през Facebook органично. Това означава, че не можете да игнорирате Facebook, когато става въпрос за вашия органичен маркетинг в социалните медии.
Един от най-важните аспекти, които трябва да запомните за Facebook, като платформа, е, че той е много визуален. Хората не само се ангажират и отговарят на визуални публикации (като изображения и видеоклипове) по-често, но и алгоритмите със сигурност предпочитат визуалните публикации.
Хората обичат да консумират информация във визуален формат, и видеото е един от най-добрите визуални формати за предоставяне на информация.
Когато става въпрос за органичен маркетинг и обхват във Facebook, обърнете внимание на всички различни видове съдържание, което можете да публикувате. Една добра стратегия за съдържание ще използва няколко или дори всички  типове съдържание. Facebook има тенденция да предпочита и насърчава най-новите им функции, но не можете да пренебрегнете силата на някои от основните типове публикации, които съществуват от години.
Ето кратко описание на седем различни типа публикации, които  да публикувате на страницата си във Facebook.

1: Публикации с изображения във Facebook

Един от най-популярните формати за публикации, които можете да публикувате във Facebook, продължават да бъдат изображенията. Изображенията могат да бъдат съставени от генерирани графики и текст, които създавате в графичен софтуер или редактори, или могат да включват снимки или комбинация от тях. Публикация с изображение е предназначена да се откроява от текста, който покрива по-голямата част от фона на началната емисия на Facebook.
Една грешка, която много търговци допускат, когато става въпрос за изображения, е да мислят, че не могат да включват призив за действие или връзка с изображението. Често те поставят призив за действие в първия коментар. Проблемът с този подход обаче е, че ако публикацията бъде споделена, връзката вече няма да бъде прикачена към изображението по никакъв начин.
Така че  вие искате да сте сигурни, че когато използвате връзки, те ще са на място, което ще работи за вас.
Друго важно нещо, което трябва да запомните, е, че повечето потребители на социални медии не четат съдържанието. Те преглеждат своите емисии в социалните медии, за да търсят нещо, което ги интересува, така че е добре вашата графика да предаде цялата история в едно изображение.
Това обикновено означава завладяващо изображение заедно със завладяващо заглавие, вградено в графиката. 

2: Facebook истории

Една солидна стратегия е да публикувате някъде между една и три истории наведнъж, така че винаги да имате поне една активна история за всеки даден 24-часов период. Това ще ви помогне да запазите марката си в горната част на емисията с новини.
Историите също стават все по-лесни за създаване. Можете да ги създадете в приложението Facebook на настолен компютър и мобилно устройство и дори да ги планирате в Business Suite на настолен компютър и мобилно устройство . 

#3: Публикации с връзки във Facebook

Публикациите с връзки във Facebook са всяка публикация, независимо дали съдържа графика или не, която включва връзка в надписа, която насочва трафик към определено място, независимо дали е във Facebook или друг уебсайт. Това е типът публикации, от които се интересуваме, защото привличането на трафик към нашите оферти е начинът, по който поддържаме бизнеса си да работи.
Понякога това е още една пропусната възможност, защото всички знаем, че Facebook обича да държи хората на платформата възможно най-дълго. Поради това публикациите, които съдържат връзки, обикновено получават по-малко обхват и по-малко импресии. 
Но е неразумно да мислим, че никога не трябва да публикуваме връзка във Facebook.
Използвате стратегически тези връзки. 
Ако трябва да направите важно съобщение и искате хората да щракнат върху тази връзка, тогава тя трябва да е над видимата на екрана част от страницата. Връзката трябва да се показва и да може да се щракне, преди някой да трябва да натисне Вижте още.

4: Текстови публикации с генерирани цветни фонове

Facebook има  публикация, която действа много като текстова публикация, където надписът е публикацията и нищо не я придружава. Те обаче вече имат опцията да генерират фон, за да помогнат на този текст да се откроява, както правят много изображения.
Въпреки че може да сте донякъде ограничени в кои фонове можете да получите достъп, ако търсите нещо бързо и лесно за публикуване, това е добър вариант. Позволява ви цветната привлекателност на изображението, която спира превъртането, с предимството за търсене на текста.
Тези текстови публикации са особено полезни, ако искате да публикувате бързи публикации за ангажиране, публикации, за които искате много коментари. Обхватът често е много по-голям от нормалните ви текстови публикации и дори по-голям от публикациите ви с изображения.
Имайте предвид обаче, че ако текстът ви е твърде дълъг, той не винаги изглежда правилно, когато публикацията се разшири, за да побере целия текст.

5: Качен видеоклип

Следващият в списъка с възможни формати за публикации, които можете да публикувате във Facebook, е каченият или предварително записан видеоклип. Това е видеоклип, който сте записали и редактирали извън приложението Facebook и след това го качите във Facebook. 
Интересното е, че видеоклиповете с дълга форма, 3 минути или повече, често се представят по-добре от по-кратките видеоклипове. А видеоклиповете, които са с продължителност 5 минути или повече, изглежда се представят най-добре, когато става въпрос за качени видеоклипове.
Включете ясен призив за действие в самия видеоклип, както и в надписа, който придружава видеоклипа. Това е, за да се гарантира, точно както при изображенията, че ако видеоклипът получи много споделяния, вашият призив за дейстрие и връзката ще бъдат споделени заедно с него.

6: Facebook Live Video

Видеоклиповете на живо се предават поточно във Facebook и след като приключат, имате възможност да изтриете потока на живо или да го оставите да остане във Facebook като естествено видео. Можете да предавате поточно, като използвате собствения софтуер на Facebook или да използвате едно от многото налични приложения на трети страни като StreamYard.
Едно от предимствата на използването на приложение на трета страна за предаване на живо във Facebook е възможността да увеличите ангажираността си, като показвате коментари точно там на екрана. Видеоклиповете на живо ви дават шанс да се свържете и да се ангажирате с аудиторията си във формат в реално време , което всъщност е по-дълбока връзка, отколкото много други органични публикации.

7: Подкасти във Facebook

Не на последно място, Facebook дава на подкастърите нов канал за разпространение и достигане до тяхната аудитория.
Ако имате съществуващ подкаст, можете да го свържете с Facebook, за да нови потенциални клиенти. Подкастът създава публикация в новинарската емисия на Facebook, която позволява на хората да намират и слушат вашия подкаст епизод.
Едно от най-големите предимства на стрийминг на вашия подкаст през Facebook е, че дава на вашите слушатели възможността да запазват и споделят любимите си фрагменти от вашия подкаст. Това ви позволява да достигнете до още по-голяма аудитория, като предоставите стойност на хората, които вече слушат вашия подкас
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 6 месеца, кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен!

Вашият коментар