Защо да използваме YouTube за развитие на нашия бизнес?

Има две основни причини, поради които бизнесът трябва да помисли за маркетинг в YouTube.
Първият е предимствата на SEO. Докато самият YouTube може да помогне да достигнете до вашата целева аудитория, комбинирането му със силата на компанията майка, Google може да ви даде тласък на SEO. 
Да приемем, че имате видеоклип в YouTube, който се представя добре и използва добре проучени ключови думи . Ако го вградите в публикация в блог с подобни ключови думи, това може да повиши потенциала на статията и на видеото.
Вграждането на видеоклип в YouTube в публикация в блог може също да увеличи времето посещение  на сайта, което е важен сигнал за Google, че това е качествено съдържание. Ако хората започнат да прекарват повече време от средното за статия с вграден видеоклип, това ще помогне както на статията, така и на видеоклипа.
Ако създавате съдържание в блог пост и във видео свързано с ключова дума, комбинацията може да бъде много мощна. Няма значение дали първо ще създадете видеоклипа или публикацията в блога – мозъкът на всички работи по различен начин, така че изберете подхода, който работи за вас. Това е лесен начин да създадете две форми на съдържание, които ще ви помогнат.
Другото ключово предимство за YouTube е дълголетието на съдържанието. За повечето социални медии срокът на видимост на вашето съдържание е кратък, но в YouTube вашето съдържание може да се консумира за години напред. Днес можете да публикувате видеоклип, който не се представя добре, но след година или две може да има висока гледаемост. 
YouTube е машина за съдържание. Те искат потребителите да останат на платформата, така че непрекъснато предлагат допълнителни видеоклипове за гледане от зрителите.  Ако видеоклипът ви е включен в предложено съдържание, можете да достигнете до огромна нова аудитория, до която в противен случай може да не успеете да достигнете. 
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 5 месеца, кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна

Вашият коментар