Шест силно насочени аудитории за подобряване на фейсбук рекламите

фейсбук реклами
Имате ли нужда от свежи идеи за създаване и оптимизиране на аудитории за фейсбук рекламите, за да можете да събирате повече потенциални клиенти, без да увеличавате бюджета си?
В тази статия ще научите как да изградите шест силно насочени аудитории за вашите фейсбук реклами и ще получите съвети за включване на този тип реклама във вашата фуния за продажби.

Защо трябва да създадете кампания за генериране на потенциални клиенти с реклами във Facebook

Този тип рекламна кампания във Facebook използва целта за генериране на потенциални клиенти. Тя е предназначена да помогне на вашия бизнес да събира потенциални клиенти например да събирате имейли на потенциални клиенти срещу олезна електронна книжка или видео обучение.
Кампаниите за генериране на потенциални клиенти обаче не са насочени към продажби – поне не директно.
Така че защо бихте искали да инвестирате в този тип реклама? Рекламите за генериране на потенциални клиенти предлагат някои сериозно полезни предимства, като например:
  • Предоставяне на стойност за ангажирана аудитория. Като търговец, вие сте нетърпеливи да изградите доверие, защото искате потенциалните клиенти да се доверяват на вашата марка. Рекламите на потенциални клиенти ви позволяват да постигнете това, като предлагат обмен на еднаква стойност. Потенциалните клиенти ви поверяват своята информация за контакт и в замяна получават актива, създаден от вашия екип, като решение на техния проблем.
  • Ремаркетинг към заинтересовани групи. Този тип реклама обикновено работи най-добре, когато пренасочвате към хора, които познават вашата марка и са готови да обмислят решенията, които вашият бизнес предлага,  отколкото при маркетинг на по-малко осведомени потребители.
  • Отваряне на нови пътища за свързване с потенциални клиенти. Рекламите на потенциални клиенти ви дават разрешение да се свържете директно с потенциалните клиенти. Това означава, че можете да започнете да подхранвате потенциални клиенти чрез серия от имейли или телефонни обаждания. Тъй като ще общувате директно с потенциални клиенти, можете да предоставите персонализирани отговори, които отговарят на техните нужди.
  • Научете за потенциалните клиенти. Кампаниите за водещи клиенти обикновено изискват потенциалните клиенти да попълнят формуляр за контакт, за да получат офертата. В допълнение към искането за основна информация като техните имена, имейл адреси и телефонни номера, можете да им задавате въпроси . Например, можете да помолите потенциалните клиенти да се идентифицират с някоя от списък с групи клиенти или да ги подканите да ви кажат как вашият бизнес може да помогне.

Към кои нива на информираност трябва да се насочи кампанията за клиенти?

Кампаниите за водещи клиенти имат цел, насочена към обмисляне. Това означава, че те са проектирани за потенциални клиенти, които са някъде по средата на своето пътуване към превръщането им в клиент.
Ето как кампаниите за генериране на потенциални клиенти се вписват в пътуването на купувача:
  • Осведоменост: Тази група току-що влиза във вашата фуния за продажби и започва да научава какво представлява вашият бизнес.  След като стартирате кампании, насочени към информираност, можете да използвате данните за създаване на реклами за ремаркетинг за генериране на потенциални клиенти.
  • Преобразуване: Тази група от аудитории е готова да вземе решение или покупка. Те са най-наясно с всички ваши потенциални клиенти и са стигнали до дъното на вашата фуния за продажби. След като пуснете реклами, генериращи потенциални клиенти, можете да извършвате ремаркетинг към тази аудитория, за да разработите реклами, насочени към реализация.
Любопитни ли сте как най-добре да се насочите към аудитории на етапа на разглеждане от пътуването на купувача? Използвайте една от тези седем аудитории в средата на фунията за следващата си кампания за генериране на потенциални клиенти.
Да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 6 месеца, кликни на линка и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен: https://www.rusankanacheva.com/opoznavatelna-sreshta/

#1: Персонализирана аудитория, базирана на Facebook страница или акаунт в Instagram

Вашата марка вече има силно присъствие във Facebook или Instagram? Независимо дали имате голям брой последователи или силно ангажирана аудитория, данните на вашия профил са идеални за генериране на потенциални клиенти.
Започнете, като създадете персонализирана аудитория и след това изберете акаунт в Instagram или Facebook страница като начало.
След това изберете конкретния вид взаимодействие, към което искате да се насочите. Вашите опции включват:
  • Хора, които в момента харесват вашата страница: Всички ваши последователи, с изключение на онези, които са отказали вашата страница.
  • Всеки, който се е ангажирал с или е посетил вашата страница: Всеки, който някога е кликнал върху страницата на потребителския профил на марката ви или е взаимодействал с която и да е органична публикация или платена реклама.
  • Всеки, който е имал конкретно взаимодействие с вашата страница: Хора, които са предприели определено действие, свързано с вашата марка, като например изпращане на съобщение или запазване на публикация.
По подразбиране този тип персонализирана аудитория включва хора, които са взаимодействали с вашия акаунт през последните 365 дни. За да сте сигурни, че достигате до правилните хора, можете да промените тази настройка, така че да отразява почти всеки времеви период. Например можете да насочвате към хора, които са се ангажирали само през последните 30 дни. Фокусирането върху такава скорошна времева рамка може да ви помогне да намерите хора, които активно търсят решение.
Имате ли проблеми да решите кое да изберете – или искате да изберете повече от една опция за насочване? С рекламните кампании във Facebook можете да станете много по-конкретни. Вижте последния раздел за насока.

#2: Персонализирана аудитория, базирана на уебсайтове

Ако използвате пиксела на Facebook за събиране на данни за поведението на посетителите на уебсайта, можете да проектирате аудитории около посетители на определени страници или хора, които са завършили конкретни събития. Създаването на базирана на уебсайт аудитория е чудесен избор, ако сте публикували съдържание на уебсайт за хора на различни етапи от пътуването на купувача.

Изберете опцията Уебсайт за вашата аудитория и изберете Facebook пиксела, който искате да използвате като източник на данни. По подразбиране Facebook е насочен към Всички посетители на уебсайтове, което вероятно включва комбинация от хора в различни точки от пътуването на купувача.

За да насочите посетителите на етапа на разглеждане, изберете хора, които са посетили конкретни уеб страници. След това въведете URL адресите на страниците, върху които искате да се съсредоточите. За вашите източници на аудитория от водещи клиенти можете да въведете URL адрес на страницата на услугата или да поставите връзката към публикация в блог, сравняваща вашия бизнес с конкурент.

Като алтернатива можете да използвате всякакви пикселни събития във Facebook, които сте настроили, за да заредите аудиторията си. Не забравяйте да прегледате периода на задържане, преди да финализирате аудиторията си. Facebook по подразбиране е 30 дни, но може да искате да го направите по-дълъг или по-кратък в зависимост от типичния цикъл на продажби за вашата аудитория.

#3: Персонализирана аудитория, базирана на показвания на видеоклипове

Вашата компания произвежда ли видео съдържание с предвид различни етапи от пътуването на купувача? Можете да използвате тези видео данни, за да идентифицирате потенциални клиенти на етапа на разглеждане и след това да ги насочите повторно с реклама за генериране на потенциални клиенти.

Изберете Видео от списъка с персонализирани източници на аудитория и след това изберете нивото на ангажираност, към което искате да насочите. Тъй като рекламите за генериране на потенциални клиенти са страхотни за хора, които са сравнително далеч в пътя на купувача, помислете за проверка на хора, които или са завършили, или са гледали най-малко 15 секунди от вашето видео или подобно високо ниво на ангажираност. След това изберете публикуваното по-рано видео съдържание – органично или платено – към което искате да насочите.

Като се възползвате от този тип аудитория, можете да сте сигурни, че насочвате вниманието си към добре осведомена, фокусирана върху решенията група хора, които вече са консумирали целевото съдържание на вашата марка. Това може да помогне да поддържате разходите на вашия екип под контрол, като същевременно оптимизирате резултатите си.

#4: Персонализирана аудитория, базирана на виртуално събитие

Вашият екип е бил домакин на целево Facebook на живо или е популяризирал виртуално събитие, фокусирано върху вниманието, чрез Facebook? Данните за вашите събития могат да породят аудитория за ремаркетинг за силно ангажирани потенциални клиенти. Например, можете да направите ремаркетинг на хора, които са посетили Facebook Live за новата ви продуктова линия или уебинар за най-новата персонализирана програма на вашата компания.
Започнете, като изберете Събития като начална аудитория.
След това решете към кое ниво на ангажираност искате да се насочите. За да покриете най-ангажираната група потребители, изберете Хора, които са отговорили или Хора, които са закупили билети.

#5: Персонализирана аудитория, базирана на списък с клиенти

Ако списъкът ви с имейли вече включва потенциални клиенти на етапа на разглеждане от пътуването на купувача, може да се чудите защо бихте искали да ги насочите с реклама за генериране на потенциални клиенти. В крайна сметка вече имате тяхната информация за контакт.
Можете да добавите тези потенциални клиенти към насочени кампании. След това можете автоматично да подхранвате интереса им и да ги насочвате към решението, което търсят.
За да използвате вашите имейл абонати като начална аудитория, започнете със сегментиране на заинтересованите контакти. След това изберете Списък с клиенти от опциите за аудитория на Facebook Ads.
След това следвайте указанията. Можете да импортирате списъка си с клиенти директно от свързана маркетингова платформа или можете да използвате шаблона за реклами във Facebook, за да форматирате и качите своя списък.

#6: Подобна аудитория

След като изпробвате една или повече от аудиториите по-горе, може да откриете, че получавате фантастични резултати от вашата кампания за водещо поколение. Наистина бихте искали да започнете да постигате повече от същите резултати на подобна цена, но има проблем – вече достигате до целевата си аудитория с оптимална честота. 
 Можете да дадете приоритет на рекламите, насочени към информираността, което ще увеличи броя на хората, влизащи във вашата фуния за продажби. В крайна сметка потенциалните клиенти ще стигнат до етапа на разглеждане, където ще бъдат подготвени за вашите реклами от водещо поколение.
Като алтернатива можете да създадете подобна аудитория , която включва потребители на Facebook, които са подобни на вашата изходна аудитория. Можете да използвате всяка персонализирана аудитория като основа за вашата подобна аудитория и не е задължително тя да е една от опциите по-горе. Всъщност можете да използвате събитие за покупка на уебсайт или списък с клиенти с висока стойност като източник, за да започнете да рекламирате пред хора със сходни модели на закупуване като вашите най-добри клиенти.

След като изберете своя източник, решете размера. Колкото по-малък е процентът, толкова по-близо приличащата аудитория прилича на източника. Помислете за тестване на 1% подобна аудитория, за да започнете, защото по-малко сходна група хора може да не реагира оптимално на фокусирана към реализация реклама, генерираща потенциални клиенти.

Имайте предвид, че можете да добавите повече параметри за насочване към вашата подобна аудитория по време на процеса на създаване на реклама от водещи клиенти. 

Съвети за оптимизиране на аудитории от потенциални клиенти

Пускането на водещи реклами не винаги е особено икономично. За да запазите цената си на потенциален клиент възможно най-ниска, предприемете допълнителни стъпки, за да оптимизирате аудиторията си и да се уверите, че не губите бюджета си за грешни хора.
Насочете се към множество аудитории за реклами във Facebook
По време на процеса на създаване на кампания във Facebook можете да добавите множество аудитории. Изберете всички персонализирани и подобни аудитории, към които искате да насочвате, и ги добавете към един рекламен набор или проектирайте няколко рекламни набора, които да се показват едновременно.
Разширете насочването по аудитория
Имате и опцията Facebook да използва свой собствен алгоритъм, за да разшири вашите параметри за насочване. Когато създавате кампания, поставете отметка в квадратчето Подробно разширение за насочване, ако искате Facebook да обработва този процес автоматично и да оптимизира резултатите ви в същото време.
След това щракнете върху бутона Допълнително стесняване и изберете допълнителни критерии за вашата аудитория. Продължете да стеснявате насочването си, докато достигнете до точната аудитория, която искате да видите вашата реклама за водещи клиенти.
Изключване на аудитории от насочване на реклами във Facebook
Можете също да стесните аудиторията си, като изключите определени групи потребители. Щракнете върху бутона Изключване на хора и изберете групата, която искате да премахнете от целевата аудитория.
Вашият екип вече проследил ли е потенциални клиенти, които са направили покупка или изпратили лично съобщение до бизнеса ви? Можете да избегнете повторното насочване към тези потребители, като изберете да изключите хора, изпратили съобщение до вашата страница.
Заключение
Ако не получавате добри резултати от рекламите си за генериране на потенциални клиенти във Facebook, може да е време да включите някои нови аудитории във вашите кампании. Тези шест силно насочени аудитории могат да дадат тласък на вашите кампании за генериране на потенциални клиенти и да ви помогнат да достигнете по-добре до потенциалните клиенти на етапа на обмисляне на пътя на купувача.  
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 6 месеца, кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен!

Вашият коментар