Как да привличате повече зрители към вашите видеоклипове в YouTube

Всички знаем, че качеството на нашите видеоклипове в YouTube е важно, както и миниатюрите, които прикачваме към тях. 
Заглавието на видеото обаче е друг огромен фактор, който потребителите вземат предвид когато преценяват, дали да гледат видеоклипа или не. 
Ако заглавието ви не е убедително, ако е скучно или неуместно, хората няма да кликнат, за да гледат видеоклиповете ви, без значение колко полезно е съдържанието.
Заглавието на видеоклипа ви в YouTube има две основни функции:
  • да кажете на зрителя за какво е видеото
  • да го принуди да кликне и да го гледа.
Известно е, че хората непрекъснато бързат и нямат време. Дори ако търсят съдържание по определена тема, ако заглавието не е достатъчно убедително, те няма да кликнат на видеото.

Кои са най-често срещаните грешки за създаването на заглавия в YouTube?

Първата грешка, която много бизнеси правят в каналите си в YouTube, започва с нишата на бизнеса. 
Дори ако съдържанието като цяло е добро, ако не е това, за което хората са се регистрирали да гледат и не е напълно в съответствие със съдържанието, което обикновено произвеждате, хората няма да гледат видеоклипа ви.
Например, ако каналът ви е свързан с фитнес и изведнъж излезете с видеоклип за модата, всички тези хора, които са ви последвали за фитнес съдържанието, ще прескочат този видеоклип.
Втората често срещана грешка е да сте твърде многословни в заглавията си. Това може да ви навреди по няколко начина. 
Първо, YouTube съкращава заглавието ви след около 45-50 знака. Затова се уверете, че вашата ключова дума или най-важната част от заглавието ви са по-близо до началото, така че хората да я видят.
Първите две или три думи в заглавието ви трябва да хванат окото на аудиторията. В противен случай хората няма да кликнат, за да видят съдържанието.
Третата често срещана грешка е, че някои бизнеси използват прекалено конкретно заглавие. Можете да бъдете толкова конкретни, че да откажете хората да кликнат върху видеоклипа ви.
Да приемем, че имате канал за снимане на видео клипове и създавате видео с преглед на конкретен модел камера, който не е добре познат.
Ако поставите името на камерата в заглавието, хората, които не са запознати с тази камера, няма да кликнат. По-добър подход би бил да напишете нещо като „Най-добра камера за заснемане на видеоклипове в YouTube“ или „Най-добра камера за фотография на природата“, което би се харесало на по-широка аудитория.
Четвъртата грешка е, че обратното също може да бъде проблематично – избирането на твърде широко заглавие. Придържайки се към примера с камерата, да кажете „най-добрата камера досега“, което е  твърде общо. Вместо това можете да кажете „Най-добра камера за видеоблогинг“ или „Най-добра камера за портретна фотография“.
Петата често срещана грешка, която трябва да избягвате, е заглавието да не е твърде скучно. Ако не дадете на публиката причина да се интересува, тогава тя няма да кликне върху заглавието, за да гледа видеоклипа. 
Така че, когато пишете каквото и да е заглавие в YouTube, стремете се да не допускате тези 5 грешки.

Докоснете емоциите, за да получите кликвания на вашите заглавия в YouTube!

Най-ефективният начин да накарате хората да кликнат върху заглавието, за да гледат видеоклипа ви в YouTube, е да предизвикате определена емоция. Има проучвания, които показват кои три емоции са най-добри в предприемането  действия:
  • страх
  • желание
  • любопитство
Когато става въпрос за страх, хората са устроени да слушат предупреждения. Голяма част от хората са по-склонни да обръщат внимание на предупрежденията, отколкото на списък с предимства.
Повечето хора не кликат непременно, за да гледат видеоклип за характеристиките на нещо, но ще кликнат, за да гледат видеоклип за това как нещо ще промени живота или бизнеса им.
А що се отнася до любопитството, хората искат да знаят подробности; те искат да знаят това, което не знаят.
Разбира се, други емоции могат да накарат зрителя да кликне и да гледа видеоклип в YouTube.  Но тези три емоции просто са най-силните.
Най-успешните заглавия съдържат комбинация от две от тези емоции като страх и любопитство или желание и любопитство. Любопитството е най-голямата движеща емоция за заглавия в YouTube, но то става още по-мощно, когато се съчетае с друга емоция.
Има няколко начина, по които можете да предизвикате емоционален отговор, за да получите кликане на заглавието ви в YouTube.
  • Отворете цикъл
„Отваряне на цикъл“ се отнася до изкуството да започнете история в рамките на заглавието, но да не я завършите, което ще накара хората да гледат вашето видео съдържание. 
Например: „Умение номер едно, което ви липсва, за да улесните писането на статии“. 
Историята започна с това, че вие говорите за умение номер едно, от което някой се нуждае, но историята няма да завърши, докато не кликне върху заглавието и не изгледа съдържанието на видеото.
Хората имат естественото желание да искат да запълнят тази празнина, така че ще кликнат, за да гледат видеото.
  • Разкрийте тайна
Разкриването на тайна може да изглежда подобно на отварянето на цикъл, тъй като вие говорите за тайната в заглавието си, но не разкривате действителната тайна, докато някой не щракне и не изгледа съдържанието на вашето видео. 
Въпреки това, вместо да започнете историята, вие говорите за тайната, която никой друг не разкрива. Пример за това може да бъде нещо като „Истинската цена за стартиране на онлайн бизнес, която никой не ви казва.“
Идеята е, че други професионалисти дават съвети по подобна тема, но те избират да не разкриват тази информация, която вашето видео ще разкрие. Това е много ефективно за стимулиране на това чувство на любопитство и за принуждаване на зрителите да щракнат.
  • Обсъждане на контрастиращи идеи и думи
Събирането на контрастни думи или идеи в заглавието ви е друг фантастичен начин за изграждане на любопитство.
Например, може да кажете: „Здравословни храни, които абсолютно не искате да ядете“. Това подтиква любопитството на зрителя, защото ако са здравословни храни, защо не искате да ги ядете? 
Всеки, който се опитва да води по-здравословен начин на живот или търси по-здравословни храни за ядене, ще се чуди какви са тези храни и какво е за тези храни, които ви карат да кажете да не ги ядете.
  • Говорете за бъдещето
Можете да говорите и за бъдещето. Например, можете да говорите за това накъде отива вашата индустрия или ниша: „Най-добрите и най-лошите тенденции за тази година.“
Чувствителната във времето информация като тази може да бъде убедителна причина хората да кликнат. 
  • Предизвикайте предположенията на вашата аудитория
И накрая, можете да оспорите предположенията на вашата аудитория относно определена тема. Например, ако редовно пускате съдържание в YouTube, може да опитате заглавие, което гласи нещо от рода на „Спрях да моля хората да се абонират за канала ми и ето какво се случи“.
Сега, когато повечето хора работят върху съдържанието си в YouTube и събират своите видеоклипове, молбата на хората да се абонират за техния канал е най-добрата практика от дълго време. Така че да видите заглавие, което оспорва това убеждение като най-добра практика, е много любопитно. Защо не искате да помолите някой да се абонира за вашия канал? Има ли по-добър начин да ги накараш да се абонират?
Поради дългогодишните вярвания на публиката, всяко предизвикателство към техните предположения за това кое е най-доброто ще бъде посрещнато с любопитство и може би малко скептицизъм и те ще искат да щракнат, за да открият подробности.
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 6 месеца? Кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен!

Вашият коментар