Как да оптимизирате вашите видео клипове в YouTube за по-голяма видимост в Google?

Използвате ли YouTube за разрастване на бизнеса си? Чудите ли се как да показвате вашите видеоклипове пред повече хора?
В тази статия ще откриете как да оптимизирате видеоклиповете си в YouTube за по-голяма видимост в резултатите от търсенето с Google.
YouTube е най-популярният сайт за споделяне на видео и вторият най-посещаван уебсайт. Сама по себе си платформата предоставя огромна възможност за създателите на видеоклипове да достигнат до глобалната аудитория. В комбинация със силата на компанията майка на YouTube, Google, тази възможност се увеличава експоненциално.
Връзката между Google и YouTube започна през ноември 2006 г., когато Google придоби платформата за видео споделяне. Оттогава YouTube се разраства и се превръща в една от най-големите търсачки в света, втора по размер след Google.
Днес алгоритмите на YouTube и Google представят съдържанието според релевантността и важността. Това означава, че както Google намира страница с много посетители, YouTube предпочита видео с много зрители. 
Разработване на вашето видео в YouTube
Не всеки видеоклип, публикуван в YouTube, има потенциал да се класира високо в Google.
За да се увеличи вероятността видеоклипът ви в YouTube да привлече много зрители, той трябва да се основава на тема, която хората търсят. В крайна сметка, ако никой не го търси, никой няма да кликне върху видеото – дори ако Google го класира.
Освен това изберете тема, която потребителите предпочитат да консумират чрез видео, а не чрез текст.
По-дългите видеоклипове имат по-голям шанс да бъдат класирани от по-кратките, защото YouTube иска да задържи активните потребители на платформата възможно най-дълго. Поради тази причина препоръчвам да правите по-дълги видеоклипове (стига да са ангажиращи), за да увеличите времето за гледане, което неизбежно ще увеличи шансовете ви за класиране.
Ако вашето видео отговаря на тези критерии, има голям шанс да се класира високо в Google.
Изследвайте подобни видеоклипове
След като изберете потенциална видео тема, проверете YouTube, за да видите резултатите за тази дума за търсене. 
Google изглежда обхожда и вгражда видеоклипове по-бавно, докато YouTube обикновено е по-бърз. Така че гледайте първите три видеоклипа в YouTube (не Google, защото Google обикновено се бави) и отбележете дължината им; вижте дали създателят на видеоклипове прави нещо, за да привлече зрителите до края на видеоклипа. Запишете тактиките, използвани от създателя.
Използвайте наученото, за да създадете видеоклип с подобна или по-голяма дължина във вашия стил. Фокусирайте се върху това да го направите по-ангажиращо от конкурентните видеоклипове в YouTube.
Оптимизирайте видеоклипа си в YouTube за ключовите моменти на Google
За да подобрите шанса вашите видеоклипове в YouTube да бъдат включени в ключови моменти, добавете времеви диапазони към вашето съдържание и имайте предвид следните точки:
  • Не поставяйте времевите диапазони в коментар; добавете ги към описанието на видеото.
  • Избройте времевите диапазони в хронологичен ред.
  • Добавете всеки диапазон на нов ред и посочете етикета на същия ред.
  • Не добавяйте твърде много времеви диапазони; 
Сортирайте вашите видеоклипове в YouTube в плейлисти
Плейлистите са начин YouTube да разбере по-добре какво представлява вашето видео и как е свързано с други видеоклипове. Може би сте забелязали, че YouTube предлага теми сега, което ви позволява да откривате нови видеоклипове по темите, които сте гледали преди.
Плейлистите подобряват степента на ангажираност на вашето съдържание, като предоставят на вашата аудитория колекции от видеоклипове, така че те да могат да седят и да гледат безкрайно.
Google непрекъснато променя начина на показване на видеоклиповете в резултатите от търсенето. Две най-добри практики обаче остават постоянни:
  • Помогнете на Google да разбере по-добре съдържанието ви.
  • Създайте увлекателни, базирани на определени теми видеоклипове в YouTube за вашата аудитория.
Съветите по-горе ще ви помогнат да се възползвате от силата на Google и YouTube – двете най-мощни платформи за търсене на планетата – за да разширите канала си. 
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 5 месеца, кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна

Вашият коментар