Как да изберете страхотни теми за вашите маркетингови имейли?

Повечето хора получават толкова много нежелана поща във входящата си поща, че всичко, което дори намеква за спам, се изхвърля незабавно.
Спомнете си кога за последен път сте проверили входящата си поща. Вероятно сте отворили някои съобщения и архивирали или изтрили други без да се замисляте. Как избрахте кои имейли да отворите и кои да игнорирате?
Ние избираме имейлите, които са  важни  за нас по някакъв начин.
Какво прави имейла важен?
Всяко човешко същество има уникални надежди и мечти, както  страхове и тревоги.
Имейлът има значение за нас, когато може да ни помогне да преминем към нашите надежди и мечти или да преодолеем страховете и тревогите си.
Хората отварят имейли, които са от  значение  за тях и по-точно по една от двете причини:
  • Това е от човек или компания, които имат значение за тях по някакъв начин.
  • Темата е за нещо, което има значение за тях.
Как да направите темите си подходящи за вашата аудитория?
Ето няколко стратегии, които можете да използвате, за да направите темите на имейлите си подходящи за вашата аудитория:
Добавете правилните хора в имейл списъка си. Когато набирате потенциални клиенти за вашия списък с помощта на формуляр за регистрация на вашия уебсайт, уведомете абонатите какво да очакват. Ще изпращате ли месечен бюлетин? Ежедневен електронен курс? Оферти и промоции? Като кажете на хората какво да очакват, само тези, които искат това, което трябва да дадете, ще се регистрират. 
 Дайте това, което си обещали. Да предположим, че примамвате хората да се регистрират в списъка ви с безплатно видео или електронна книжка. Знаете, че вашите читатели са харесали вашата електронна книга, така че те ще се радват да получават имейли с подобно безплатно съдържание. След това , ако използвате списъка си, за да изпращате промоции, абонатите ви няма да отварят имейлите ви и ще се отпишат от вашия имейл лист.
Но не всички рекламни имейли се представят зле. Когато абонатите са се регистрирали за получаване на промоции, тогава е по-вероятно промоционалните имейли, изпратени до този списък, да се представят добре.  Разликата е в очакванията, които са зададени за имейлите.
Изпълнението на очакванията увеличава имиджа на вашата марка. 
 Пишете имейли, които имат значение. Можете да напишете страхотна тема, която да се свързва перфектно с вашата аудитория. Но ако съдържанието на вашия имейл не успее да изпълни обещанието в темата, тогава ще загубите абонати.
Говорете с абонатите си. Как можете да продължите да предлагате страхотно съдържание за абонатите си седмица след седмица, месец след месец? Един прост начин е да зададете въпроси на абонатите си. Разберете какво биха искали да споделите. След това доставете съдържание.
Можете също да направите това, без да питате абонатите си. Гледайте как работят вашите имейли. Забележете типовете имейли, които получават най-добрата отворена скорост, след което изпращайте този тип имейли по-често.
Увеличете емоционалното въздействие
Има няколко начина да направите това:
  • Провокирайте смях. Повечето теми за имейли са сухи и това не винаги е лошо. Но ако можете да накарате абонатите си да се усмихнат, тогава можете да гарантирате, че ще искат повече. Така те ще отворят имейла ви.
  • Персонализирайте, персонализирайте, персонализирайте. Дейл Карнеги, автор на класическата книга за саморазвитие „  Как да спечелим приятели и да повлияем на хората“ , казва: „Името на човек е за този човек най -сладкият и най -важен звук на всеки език“. Това включва езика на имейла. Повечето услуги за имейл маркетинг ви позволяват лесно да персонализирате всяка тема, за да включите името на получателя. В зависимост от данните, които имате за абонатите си, можете също да персонализирате теми в зависимост от града, където живеят.
  • Задавайте въпросиМалко хора задават въпроси в темите на имейлите, така че въпросите наистина могат да се откроят. Въпросите също са чудесни за предизвикване на реакция.
Има ли значение дължината на заглавията на имейлите?
Колко дълго трябва да е заглавието на имейла?
Заглавията на имейлите между четири и 15 знака се представят най-добре, с отворена честота от 15.8%. За сравнение, заглавията от 16 знака и повече имат отворена честота от около 10%.
И все пак, дължината на заглавието всъщност не прави голяма разлика. 
По-късите заглавия са най -важни, ако абонатите ви проверяват имейлите си на смартфон или малък таблет. По -малкият екран означава, че те няма да видят пълния ви текст. Така че, ако знаете, че много от вашите абонати четат имейлите на телефоните си, тогава дръжте заглавията си кратки или се уверете, че темата на вашия имейл е очевидна в първите две или три думи на по–дългото ви заглавие.
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 5 месеца, кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен!

Вашият коментар