Как да подобрите резултатите си във Facebook и YouTube с видео на живо?

Искате ли да използвате видеото на живо стратегически? 
В тази статия ще откриете три стъпки, които да използвате за видеото на живо, за да постигнете успех.
Коя е тайната на видео стратегията на живо?
Видеото на живо може да ви помогне да увеличите аудиторията, бизнеса и приходите си не само защото алгоритмите на социалните медии обичат видео на живо и го приоритизират. Поточното предаване на живо не е вълшебно хапче. 
Трябва да разработите уникална за вас стратегия за видео съдържание на живо, за да получите резултати.
И каква е тайната?
Тайната е –  Намерение или цел на видеото на живо. 
Вместо просто да излизате на живо, трябва да знаете намерението зад съдържанието на живо, което създавате. С други думи, запитайте се: „Каква е целта ми за този конкретен поток на живо?“
Трябва да сте наясно с две неща:
  • Целта, докато сте на живо
  • Целта за самото повторение
Сега нека разгледаме три намерения или цели, които може да използвате за вашето видео на живо.
#1: Образовайте аудиторията си чрез видео на живо.
Има много форми за видео съдържание на живо, но една от най -често срещаните е предоставянето на знания. Ако това е вашата цел, трябва предварително да подготвите потока си на живо, за да осигурите огромна стойност. 
  • Направете проучване на ключови думи
  • Създайте миниатюра за видео клипа
  • Популяризирайте излъчването пред аудиторията си
  • Структурирайте потока, така че да доставя образователна стойност, без да се разсейвате от коментари.
Когато излизате на живо, за да научите зрителите на нещо и целта ви е дългосрочен растеж на YouTube канала ви, когато излезете на живо, отделете няколко минути за разговаряне в чата с публиката. 
След това започнете с истинското съдържание и образовайте аудиторията, без да ангажирате зрителите в чата. Накрая отговаряйте на въпросите. С този подход живата публика може да комуникира с вас преди и след обучението.
Веднага след като предаването на живо приключи, изрежете видеото, така че да включва само учебната част на излъчването и взаимодействието с публиката на живо да изчезне. 
След това, качете видеото в YouTube.
#2: Изградете общност чрез видео на живо.
Ако целта ви да излезете на живо е да изградите общност и да се свържете с аудиторията, потокът ви ще изглежда много по -различно. Вместо силно структуриран поток, ще искате да създадете по-спокойно усещане, сякаш просто разговаряте със зрителите.
Това е видео на живо с въпроси и отговори или потоци, при които  аудиторията говори за конкретни проблеми или споделя своите успешни истории. 
Въпреки че в този тип потоци има реална стойност, това е напълно различен тип стойност от тази, която зрителите ще получат от образователен поток. В този поток, докато зрителите се учат, те също така получават човешката връзка, която е толкова важна, за да се включи с живо съдържание.
За тези потоци на живо няма нужда от изследвания на ключови думи или създаване на миниатюри, защото ще остане публично във Facebook.
Защо имаме два различни подхода за двете платформи – Facebook и YouTube? 
Причината е, че всяка платформа работи по различен начин, така,  че трябва да използваме техните силни страни.
В YouTube никой не търси въпроси и отговори за стрийминг на живо. Те няма да гледат един час видео, само за да открият тази информация, която се надяват да научат. Хората, които все още не познават канала ви в YouTube, няма да се абонират въз основа на търсене, намиране и гледане на това съдържание. 
Но във Facebook стратегията е по -малко свързана с търсене и откриване. По-скоро става дума за това да накараме хората да гледат потока на живо и да достигнем до аудитория от потенциални клиенти.
#3: Комбинирайте образованието и общността във вашето видео на живо.
Третото намерение или цел за видео на живо е комбинация, при която вие едновременно доставяте образователна стойност и фокус върху общността. 
Вие преподавате или помагате на хора с тема, но не искате дискусията да бъде много структурирана; искате да има някакъв баланс. Така потокът ви на живо ще бъде много по-спокоен. Ще образовате аудиторията, но в същото време ще отговаряте на въпроси на зрителите и ще се ангажирате с аудиторията си по време на излъчването.
За този тип видео на живо, потопете се в съдържанието и между отделните точки, прекъснете, за да отговорите на въпросите на хората и да поговорите с тях. След това продължете със следващата точка на темата, с която предоставяте стойност. Това е чудесен начин да предадете съдържание и едновременно с това да държите аудиторията си ангажирана.
Въпреки, че със сигурност има други видове намерения и цели, които можете да използвате за потоците си на живо, трите вида намерение и цели, които засегнахме в статията, трябва да ви дадат начало и по-добри резултати в потоците ви на живо в Facebook и YоuTube.
Какво мислите? 
Имате ли цел за всеки свой видеоклип на живо? 
Кое от тези намерения използвате за потоците си на живо? 
Споделете вашите мисли в коментарите по -долу.
Желаеш ли заедно да изградим твоята СИСТЕМА за успешен онлайн бизнес през следващите 5 месеца, кликни на бутона и кандидатствай за БЕЗПЛАТНА опознавателна среща с мен!

Вашият коментар