Чат бот маркетинг срещу имейл маркетинг

чат бот и имейл
Начинът, по който потребителите взаимодействат и консумират съдържание в имейла и месинджъра, са много различни.
Имейлите обикновено съдържат дълго съдържание, което обхваща всичко, за което искате да говорите, в едно единствено посещение.
За разлика от имейл маркетинга, месинджър маркетингът е двупосочен канал за комуникация. Входящите данни, изпратени от потребителя, ще определят потока на бота на Messenger, създавайки силно персонализирано изживяване, което може да се консумира със собственото темпо на потребителите.
Имейлът също има някои собствени трикове, като например кампании с автоматизирана последователност от имейли, които ви позволяват да изпращате имейли, задействани от поведението. Тези автоматизирани кампании се изпращат до вашата аудитория автоматично, когато правят определени неща.
Ботовете на Messenger също ви позволяват да създавате автоматизирани последователности за конкретни групи от вашите абонати, с използването на персонализирани атрибути това може да бъде много мощен инструмент. 
Ботовете на Messenger могат да имат отваряемост, варираща от 40% до 80%, това е 8 пъти повече кликвания от средната имейл кампания!
Ще измести ли чат бота имейл маркетинга?
Силно се съмнявам. Но чат ботовете разширяват възможностите ни в областта на онлайн маркетинга. И двете функции ви позволяват да използвате фунии за продажби, за да повишите осведомеността за марката и в крайна сметка да продавате продукти. 
Кликни отдолу и гледай видеото: „Чат бот срещу имейл маркетинг“
Как бизнесът избира между двата инструмента?
Но защо да избирате, ако не е нужно? Много бизнеси използват комбинация от месинджър и имейл маркетинг и всъщност откриват, че взаимно се допълват.
Реално погледнато, не е нужно да избирате между едното или другото. И двете маркетингови стратегии предлагат значителни ползи за вашия бизнес и могат да помогнат на компанията ви да расте онлайн.
И двете стратегии ви позволяват да се свържете директно с вашата аудитория и да им помогнете да взаимодействат с вашата марка. Реално погледнато, можете да използвате тези стратегии заедно, за да създадете множество допирни точки за вашата аудитория, за да се свърже с вашия бизнес.

Регистрирай се в моя имейл лист за безплатен мини курс за имейл маркетинг:

Регистрирай се са безплатния уебинар: "Какво е чат бот и как може да помогне на бизнеса ти" през моя чат бот:

Вашият коментар