Кои са стъпките за създаване на уеб сайт?

Уеб сайтът представлява лицето, визитната картичка на вашата фирма, офис, който работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, достъпен от целия свят.
Уеб сайтът е инвестиция, изплащаща се многократно във времето и дава възможност на потенциалните ви клиенти да се запознаят с дейността, продуктите и услугите на фирмата от всяка точка на света, свързана с интернет и по всяко време от денонощието.
Уеб сайтът е средството, което ще помогне на потенциалните ви клиенти да получат необходимата им информация в достъпна форма.
Уеб сайтът дава на клиентите възможността за точен избор и силата да се движат свободно из него.
В удобно за тях време те могат да посетят вашата уеб страница, да намерят подробна информация за даден продукт или услуга и отново да се върнат, когато пожелаят и да прегледат уеб сайта ви отново.

Кои са стъпките за създаване на уеб сайт?

 1. Купувате домейн

Домейн името представлява адресът, на който можете да намерите сайта си в Интернет. Този адрес се регистрира за срок от най-малко една година. Името на домейна трябва да е  кратко, да носи вашето име или името на компанията, която представлява уеб сайта. Най-популярните разширения за домейн са .com, .bg, .net, .org и .eu.
 1. Купувате хостинг

Хостингът е услугата, която позволява да качвате файлове и база данни на сайта ви на сървър. Това е  мощна машина с голям капацитет от ресурси и множество възможности. Сървърът трябва да е надежден и бърз, за да може да отговори на натоварването и винаги, когато вашите посетители пожелаят, да могат да влязат в сайта ви без проблеми.
 1. Инсталиране на WordPress

 Платформа,  удобна за потребителя система за управление на съдържанието. WordPress  може да бъде инсталирана бързо и не изисква умения за по-напреднали в уеб разработката. Поради тази причина аз използвам тази платформа за създаване на уеб сайтове.
 1. Инсталиране на тема на дизайна

След като инсталирате платформата на вашия хостинг, следва избирането на тема (външен облик) и създаването на първото си онлайн съдържание. След като изберете и инсталирате тема ще можете да настроите дизайна и менютата според вашите предпочитания.
 1. Създаване на страници и меню

Всеки уеб сайт се нуждае от пет задължителни страници, за да функционира правилно и нормално.
Страница – Начало
Тази страница е “входната врата” към вашия уеб сайт.
Страницата Начало трябва да задържи вниманието на потребителите в рамките на 3 секунди за да се ориентират къде са попаднали.
Важно е в нея да позиционирате всеки елемент така, че да ангажирате вниманието на аудиторията и да я накарате да повярва, че е открила точното решение на това, което търси.
Опитайте се така да структурирате началната си страница, че само с един поглед посетителите да разберат какъв е Вашият бизнес, към кого е насочен и какъв проблем разрешава.
Страница – За нас/За мен
Посетителите най-често разглеждат тази страница, водени от любопитството да научат кои сте Вие, какъв е Вашият бизнес.
Тази страница е най-подходящото място, в което да разкажете на потребителите какви са основните ценности, към които се придържа брандът Ви, и защо сте по-добри от останалите компании в бранша.
Добре структурираното съдържание тук може да Ви помогне да развиете емоционална връзка с Вашите потенциални клиенти и да ги накарате да осъзнаят нуждата от услугите, които предлагате.
Тук можете да добавите вашата история и да разкажете на потребителите през какви трудности сте преминали и как сте достигнали до мястото, където се намирате сега.
Страница – Продукти/Услуги
На тази страница представяте дейността на Вашия бизнес в детайли.
Нейната основна цел е да превърне случайния посетител във Ваш редовен и лоялен клиент. Оформяйки тази страница, поставете главния акцент върху ползите, а не толкова върху функциите на това, което предлагате.
Не пренебрегвайте влиянието на продуктовата фотография тук, както и въздействието на продуктовите описания.
Комбинацията от двете е гаранция за по-успешно позициониране на пазара, защото давате на потребителите надеждна и качествена информация, от която се нуждаят при избора на продукт или услуга. А това е признак на висок професионализъм и адекватно отношение.
Страница – Блог
Блогът има убеждаваща функция. Неговата задача е да предостави знанието и опита, от които Вашите потребители се нуждаят, за да предприемат дадено действие.
Чрез публикациите в блога имате възможност да споделите ценна информация от сферата на Вашия бизнес.
Регулярното качване на съдържание поддържа уеб сайта Ви  „жив“ като по този начин комуникирате с потенциалните си клиенти и повишавате доверието им към вас и вашия безнес.
Страница – Контакти
Контактите са средство за установяване на стабилни взаимоотношения с Вашите клиенти. Колкото по-видимо ги позиционирате на сайта си, толкова по-лесно потребителите ще Ви откриват и ще се свързват с Вас.
Наличието на страница с контакти създава добро впечатление и у Вашите потенциални бъдещи партньори. Добра идея е да разположите:
 • актуален имейл;
 • телефон;
 • бизнес профилите Ви в социалните мрежи;
 • адрес за кореспонденция;
 • контактна форма;
 • карта на Вашата офис локация;
 • форма за абониране.
Това са базовите страници, необходими за успешното стартиране на бизнес в интернет. Не е задължително да следвате сляпо заглавията, структурата и съдържанието, характерни за всяка една от тях.
Не се страхувайте да импровизирате при избора на подходящо име, елементи и цветове. Вие сте тези, които определяте как да изглежда сайтът Ви и какво ще представите в него.
Ако не знаете как да създадете собствен уеб сайт, можете да се възползвате от моите услуги, като кликнете на линка: https://www.rusankanacheva.com/uslugi/

Вашият коментар